svētdiena, 2009. gada 2. augusts

MFD piedāvā jaunu pakalpojumu plaušu stāvokļa diagnostikai par akcijas cenām

2009. gada 20. jūlijs - MFD veselības centrs, paplašinot savu pakalpojumu klāstu, ir izstrādājis īpašu plaušu pārmaiņu diagnostikas un novērtējuma pakalpojumu komplektu, kas it īpaši būtu ieteicams smēķētājiem, lai veiktu savlaicīgu diagnostiku un uzsāktu slimību ārstēšanu, kuras izraisījusi smēķēšana.

Pakalpojuma komplekts paredz konsultāciju un izmeklējumus, kur smēķētājs „ar stāžu” varēs noskaidrot, vai viņa kaitīgais ieradums nav radījis dzīvībai bīstamus bojājumus, kā arī saņemt savlaicīgu konsultāciju par ārstēšanas iespējām. Komplektā ietilpst:

» zemas rentgenstaru slodzes plaušu izmeklējums ar datortomogrāfijas iekārtu (CT);
» CAD (ļaundabīgu audzēju datormeklēšanas sistēma) pielietošana;
» radiologa diagnosta slēdziens par plaušu stāvokli;
» ārējās elpošanas funkciju pārbaude;
» ārsta pneimonologa konsultācija pēc visu pārbaužu rezultātu saņemšanas.

„Latvijā ik dienu smēķēšanas izraisītu slimību dēļ mirst vidēji 3 cilvēki. Kā ārste varu apgalvot, ka saslimstības līmenis ir dramatisks un tam sekojošu nāves gadījumu skaita pieaugums, liecina par to, ka smēķētājs neseko līdzi savai veselībai un neveic plaušu regulāru pārbaudi un savlaicīgu slimību ārstēšanu. Smēķētājiem jāapzinās, ka ilgstoši smēķējot, pastāv gandrīz 100% iespēja saslimt ar kādu no plaušu slimībām, no kurām visnelabvēlīgākā ir plaušu vēzis, bet to, savlaicīgi diagnosticējot I vai II stadijā, var veiksmīgi izārstēt”, stāsta MFD pneimonoloģe Doc. Evija Livčāne.

„Latvijā zemas rentgenu staru slodzes datortomogrāfija (Low Dose CT) ir jaunievedums, bet visā pasaulē Low Dose CT izmeklējumi iekaro arvien lielāku popularitāti gan plaušu, gan sirds izmeklējumu jomā. Visplašāk tā tiek izmantota agrīnai plaušu vēža (I un II stadija) un citu plaušu slimību diagnostikai, jo ir saudzīgāka par parasto CT izmeklējumu. Atšķirībā no parastā datortomogrāfijas izmeklējuma, Low Dose CT izmeklējuma gadījumā pacients saņem 10 reizes mazāku starojumu, kas apvienojumā ar CAD (ļaundabīgu audzēju datormeklēšanas sistēma), sniedz ārstam plašu izsmeļošu informāciju par plaušu stāvokli. Tajā pat laikā ārsts var atklāt pat vismazākos jaunveidojumus plaušās, kas nav iespējams parastajā rentgena izmeklējumā. Tādēļ, kā radiologs esmu priecīga, ka varam iedzīvotājiem sniegt vēl progresīvākas plaušu diagnostikas iespējas ar mazāku kaitējumu”, stāsta MFD radioloģijas nodaļas galvenā ārste Elizabete Kadakovska.

Lai sniegtu iespēju veikt plaušu diagnostiku pēc iespējas plašākam iedzīvotāju skaitam, MFD Veselības centrs piedāvā akciju, kas ilgs no 20. jūlija līdz 31. augustam, kuras laikā jebkurš varēs iziet pilnu diagnostikas kursu par ļoti pazeminātām cenām - t.i. visi pieci pakalpojumi par kopējo cenu Ls 59,00 (komplekta vērtība - Ls 125,00).

MFD aicina visus Latvijas iedzīvotājus, it īpaši smēķētājus, izmantot šo iespēju un veikt savlaicīgu plaušu stāvokļa diagnostiku.

Pieraksts pa tālruni 67 13 13 13.
Ir noslēgti līgumi ar visām apdrošināšanas kompānijām.
Papildus informācija par MFD Internetā - www.mfd.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru