piektdiena, 2010. gada 4. jūnijs

MFD veselības centrs Pārdaugava piedāvā veikt profilaktisko mammogrāfiju bezmaksas

2010. gada 3. jūnijs - Ar 2010. gada jūniju MFD Veselības centrs Pārdaugava, Rīgā, Vienības gatvē 109, atbalstot Veselības ministrijas un Veselības norēķinu centra programmu krūts vēža savlaicīgai atklāšanai, piedāvā veikt profilaktisko mammogrāfiju bezmaksas.

Krūts vēzis ir visizplatītākais ļaundabīgais audzējs sievietēm. Eiropā un Latvijā krūts vēzis ir visbiežākais ar onkoloģiju saistītais nāves iemesls. Krūts vēža primāri diagnosticēto un no šīs slimības mirušo slimnieku skaits Latvijā pēdējo 5 gadu laikā neuzrāda pozitīvu dinamiku, bet ielaistības īpatsvars vēl arvien ir nepiedodami augsts. Tādēļ ir ļoti svarīgi atklāt šo slimību sākotnējā stadijā, kad tā ir vieglāk ārstējama.

MFD Veselības centrā Pārdaugava sievietes var veikt bezmaksas mammogrāfijas profilaktiskās pārbaudes ar Veselības norēķinu centra izsūtītajiem uzaicinājumiem, saskaņā ar LR Ministru kabineta 21.12.2004. noteikumu Nr. 1036 „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” 2. pielikumu „Profilaktisko apskašu programma”. Krūts vēža profilaktiskā pārbaude ar mammogrāfijas metodi sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem - vienu reizi divos gados ietilpst valsts apmaksāto „Profilaktisko apskašu programmā”.

MFD Veselības centra „Pārdaugava” telpās ir uzstādīta jaunākās paaudzes mammogrāfijas iekārta SIEMENS MAMMOMAT piena dziedzeru digitāliem rentgenoloģiskiem izmeklējumiem, kuru papildina MFD pielietotā, vienīgā Latvijā ļaundabīgo audzēju datormeklēšanas sistēma (Computer Aided Detection - CAD). CAD sistēma ir jaudīgs datorkomplekss, kas automātiski analizē visus ciparu mammogrāfijas uzņēmumus. Analīzes procesa pamatā ir sarežģīti datoralgoritmi, kas apvieno mākslīgo intelektu un jaunākos sasniegumus attēlu datoranalīzes jomā.

Mammogrāfijas izmeklējumus ir iespējams veikt katru darba dienu no plkst. 8:00 līdz 20:00 un sestdienā no plkst. 9:00 līdz 15:00. Sīkāka informācija pa tālruni 67131316, vai www.mfd-pardaugava.lv. Iepriekšējais pieraksts nav nepieciešams.

Kā arī aicinām visas sievietes, kuras ir saņēmušas Veselības norēķinu centra uzaicinājumu iziet profilaktisko mammogrāfiju, izmantot šo iespēju un veikt bezmaksas pārbaudi kādā no MFD Veselības centriem:

MFD Veselības centrā „Dziedniecība”, Rušonu ielā 15, Rīgā, tālr. 67131313

MFD diagnostikas kabinetā, Firsa Sadovņikova ielā 20, Rīgā, 103. kab., tālr. 67131313

Papildus informācija par MFD Veselības grupas piedāvātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem un diagnostikas iespējām - Internetā: www.mfd.lv un www.mfd-pardaugava.lv




MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru