otrdiena, 2012. gada 7. augusts

Hatha-joga MFD: harmonija un individuāla pieeja

Sākot ar augustu MFD Veselības centri „Iļģuciems” un „Pārdaugava” saviem klientiem piedāvā jaunu pakalpojumu – hatha-jogas nodarbības. Šis jogas virziens ir orientēts uz fiziskā ķermeņa sakārtošanu, sagatavojot to dziļākajām praksēm, tādām kā, piemēram, meditācijai.

„Hatha-joga ir visizplatītākais jogas veids, kas ir vienlīdzīgi pieejams gan tiem, kuri vēlas attīstīties garīgi, gan tiem, kuru attieksme pret jogu ir kā pret fitnesu un sportu”, - skaidro Veronika Džibuti, jogas konsultante un Eiropas Tibetas Medicīnas un Jogas akadēmijas studente. „Mūsu organisms ir līdzīgs mašīnām, kurām ar gadiem kaut kas sāk bojāties un rūsēt. Lai auto ilgi kalpotu un mums nebūtu nepieciešams ilgi „atrastos autoservisā”, mašīna ir regulāri jāapseko un jākopj. Jogai šajā situācijā ir gan rūpējošā saimnieka, gan regulāras servisa apkopes loma.”

Hatha-jogai ir ļoti daudz plusu. Tievēšana un formas atgūšana gan nav pamata ieguvums. Hatha-joga veselības centrā ir ļoti loģisks pakalpojums, jo tā, viennozīmīgi, ārstē un atjauno mūsu organismu, ko daudzi no mums „nogalina” ar savu dzīvesveidu. Par galveno uzmanības objektu ir izvēlēts mugurkauls – mūsu pamats! Vairākums hatha-jogas asanu (pozu) ir orientētas uz šī vitāli svarīga dzīves staba atveseļošanu un pareizu saglabāšanu. Elpošanas vingrinājumi palīdz mūsu nervu sistēmai, jo tās pārlieka slodze bieži kļūst par iemeslu vairākām saslimšanām.

Tāpēc joga ir vairāku saslimšanu sava veida profilakse. Nenoliedzamu labumu joga sniedz gremošanas un endokrīnai sistēmai. „Es pati, kā bijusī mākslas vingrotāja, izjūtu jogas nozīmi. Ar laiku aizgāja sāpes no treniņu rezultātā traumētas jostas un kakla. Tāpēc es droši varu rekomendēt iepazīt jogu. Bet tālāk, kas zina, varbūt jums parādīsies vēlme turpināt šo iepazīšanos. Joga noskaņo pozitīvi un palīdz atvērties pasaulei. Kā teica Džūlijas Robertsas varone filmā „Ēd, lūdzies, mīli”: „Atveries Visumam un tad Visums ieplūdīs šajos vārtos un viss nokārtoties pats par sevi””, - atzīmē Veronika.

MFD Veselības centru „Pārdaugava” un „Iļģuciems” jogas individuālās nodarbības ļauj trenerim noskaidrot sava klienta mugurkaula „pagātni” un citus sāpīgus momentus, kas atveda viņu uz nodarbību. Pēc tam konsultants ir spējīgs ieteikt prakses, kas virzītas uz cilvēka atveseļošanu un uzmanīgi piestrādāt pie „problemātiskām” vietām un punktiem, veidojot katru asanu.

Samaksājot par nodarbību Ls 20.00, pēc savas vēlmes klients var atnākt vai viens, vai ar nelielu draugu pulku (maksimālais cilvēku skaits nodarbībā ir 4). Tik nelielā grupā trenerim ir iespēja veltīt laiku ikvienam.

Nodarbību laiki: • Otrdienās no plkst. 18:30 līdz 19:30; • Ceturtdienās no plkst. 10:30 līdz 11:30.

Kontaktinformācija iepriekšējam pierakstam:

• MFD Veselības centrs „Pārdaugava” (Vienības gatve 109, www.mfd-pardaugava.lv) 67131316;

• MFD Veselības centrs „Iļģuciems” (Buļļu iela 9, www.mfd-ilguciems.lv) 67131311.


MFD Veselības grupa sāka savu darbību vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā divi simti tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju jūs varat iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru