ceturtdiena, 2010. gada 2. decembris

MFD Veselības centrā „Pārdaugava” pieņemšanu ir uzsācis bērnu psihiatrs

2010. gada 1. decembris - MFD Veselības centrā "Pārdaugava", Rīgā, Vienības gatvē 109 darbu ir uzsācis sertificēts bērnu psihiatrs Gunārs Trimda.

Bērnu psihiskā veselība ir ne mazāk svarīga, kā fiziskā, jo tai ir milzīga nozīme cilvēka tālākajā adaptācijā sabiedrībā.

Visizplatītākie bērnu psihiskās veselības traucējumi ir hiperaktivitāte ar uzmanības trūkuma sindromu, uzvedības traucējumi, nepaklausība, negatīvisms, provokatīva uzvedība, trauksmes stāvoklis, šķiršanās bailes, depresija un mācīšanās traucējumi, autisms un citi sindromi.

Izņemot šos gadījumus, psihiatra palīdzība mēdz būt nepieciešama bērniem ar adaptācijas traucējumiem, piemēram, situācijās, kad bērns pārdzīvo vecāku šķiršanos.

Psihiatrs ir ārsts ar medicīnisko izglītību, kurš ne tikai pārzina bērnu saslimšanas, tai skaitā arī tās, kas rada psihes patoloģijas, bet arī, nepieciešamības gadījumā, veic ārstēšanu ar medikamentu palīdzību.

MFD Veselības centra „Pārdaugava” psihiatrs Gunārs Trimda konsultē pacientus ar sekojošiem traucējumiem:

bērna neadekvāta vai dīvaina uzvedība - agresivitāte, pasivitāte, uzcītības trūkums, nevēlēšanās vai nespēja kontaktēties ar apkārtējiem - radiniekiem, vienaudžiem, skolotājiem;

izteiktas atšķirības bērna prasmēs skolā, salīdzinot ar vienaudžiem;

saslimšanas, kas ir specifiskas vienam vai citam bērnu vai pusaudžu vecumam - enurēze, enkorprēze, bailes, hiperaktivitātes sindroms ar uzmanības deficītu, anoreksija vai būlimija.

Dr. Gunārs Trimda ir absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju, sertificēts psihiatrs ar pieredzi darbā stacionārā. Sadarbībā ar Latvijas Pediatru asociāciju lasa lekcijas ģimenes ārstiem un pediatriem, ir vairāku publikāciju autors, gan presē, gan populārajos interneta portālos.

Papildus informācija un pieraksts pa tālruni - 67131316.

Adrese: Vienības gatve 109 (Ziepniekkalnā), Rīgā.

Informāciju par MFD Veselības centru "Pārdaugava" Jūs varat atrast - www.mfd-pardaugava.lv




MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru