piektdiena, 2010. gada 3. decembris

MFD Veselības grupa paplašina ārstu speciālistu pieejamību Rīgā, F.Sadovņikova ielā 20

2010. gada 2. decembris - Veselības centrā Firsa Sadovņikova ielā 20, Rīgā pieņemšanu ir uzsākuši jauni ārsti speciālisti: narkologs, kardiologs, oftalmologs un otolaringologs.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, gandrīz 30% saslimstības un nāves gadījumu Latvijā ir saistīti tieši ar alkohola, narkotiku lietošanu un smēķēšanu. Atkarību skaitā ir arī vēlme pēc azartspēlēm. Vairāk vai mazāk, šīs atkarības sagrauj ne tikai pašu atkarīgo, bet arī viņa ģimeni. Cilvēks var apzināties situācijas nopietnību un nojaust, kādas var būt sekas, tomēr viņš var nemācēt pastāvīgi atrast risinājumu. Pirmais solis, lai uzveiktu atkarību ir pieņemt svarīgu lēmumu - meklēt palīdzību pie speciālista.

Sirds un asinsvadu sistēmas slimības ir pats izplatītākais mirstības cēlonis gan Latvijā, gan arī Eiropā kopumā. Diemžēl sirds un asinsvadus saslimšanas parādās arvien jaunākiem pacientiem, pēc statistikas datiem vidēji no 36 gadu vecuma. Galvenie iemesli tam ir paaugstināts asinsspiediens, kas Latvijā skar 52,8 % vīriešu un 41,8% sieviešu, palielināta ķermeņa masa un holesterīna līmenis, kā arī smēķēšana, mazkustīgs dzīvesveids, nepilnvērtīgs uzturs un stresa situācijas. Šo slimību profilaksē svarīga loma ir ne tikai veselīgam dzīvesveidam, bet arī regulārai un kvalitatīvai diagnostikai. Sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanas, kā arī jebkuras citas, pie savlaicīgas atklāšanas tiek ārstētas daudz efektīvāk.

Redzes traucējumi arī ir plaši izplatīti Latvijā, tie skar līdz 58 % iedzīvotāju. Palielinājies tuvredzības un astigmātisma gadījumu skaits, ko galvenokārt izraisa ilgstošs darbs pie datora. Bieži izplatītas saslimšanas ir katarakta, glaukoma, izmaiņas tīklenē, kā arī cukura diabēta radītas redzes problēmas. Parasti šīs izmaiņas parādās pēc 40 gadu vecuma, taču pēdējo gadu novērojumi rāda, ka redzes problēmas parādās arvien jaunākiem pacientiem. Šis fakts norāda uz nepieciešamību veikt regulāras redzes pārbaudes, jo savlaicīga profilakse un ārstēšana 80% gadījumu var novērst nopietnus redzes traucējumus, tai skaitā arī aklumu.

Iestājoties aukstam laikam, aktualizējas saaukstēšanās. Gadījumā, ja divu nedēļu laikā saslimšanas simptomi nepāriet, var būt nepieciešama otolaringologa (LOR) konsultācija. Jo, piemēram, ilgstošas iesnas var radīt haimorīta attīstību, kā rezultātā saaukstēšanās sekas var būt ļoti nopietnas, līdz pat smadzeņu apvalka iekaisumam jeb meningītam. Augšējo elpošanas ceļu saslimšanas var liecināt arī par citu orgānu slimībām, piemēram, kuņģa.

Lai nodrošinātu pieejamību valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem, MFD Veselības grupa ir paplašinājusi pakalpojumu klāstu veselības centrā F. Sadovņikova ielā 20, Rīgā, pieaicinot jaunus ārstus speciālistus. Konsultācijas sniedz sertificēts kardiologs, narkologs, kā arī oftalmologs un otolaringologs.

Gadījumā, ja pacientam ir nepieciešami papildus diagnostikas izmeklējumi, tos ir iespējams veikt uz vietas veselības centrā. MFD speciālais diagnostikas kabinets ir aprīkots ar datortomogrāfu, rentgenu un mammogrāfu, ir pieejama ultrasonogrāfija, doplerogrāfija un ehokardiogrāfija.

Papildus informācija un pieraksts pa tālruni 67 13 13 13.

Adrese: F. Sadovņikova ielā 20, Rīgā.

Informācija par MFD Veselības grupu - www.mfd.lv





MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru