svētdiena, 2010. gada 19. decembris

MFD Veselības centrā „Pārdaugava” darbu ir uzsācis hepatologs-infektologs

2010. gada 17. decembrī – MFD Veselības centra „Pārdaugava” kolektīvam, Rīgā, Vienības gatvē 109, ir pievienojies ārsts hepatologs-infektologs Andrejs Rimša.

Pēdējā laikā ar vīrusa hepatītu infekciju ir saskārušies miljoniem cilvēku. Šīs bīstamās saslimšanas izplatība visā pasaulē ir palielinājusies, galvenokārt tādu iemeslu dēļ, kā personīgās higiēnas neievērošana un informācijas trūkums par vīrusa izplatīšanās ceļiem, aizsardzības metodēm un ārstēšanas veidiem.

Inficēties ar vīrusa hepatītu var jebkurš. Vislielākais risks inficēties ir cilvēkiem, kuri lieto intravenozās narkotikas, bieži maina dzimumpartnerus un nelieto aizsardzības līdzekļus gadījuma dzimumsakaros. Taču, izņemot šos faktorus, riskē ikviens, kurš ir taisījis tetovējumus, pirsingu, manikīru vai pedikīru pat atbilstošos apstākļos, jo, lai inficētos pietiek ar 0,0001 mililitriem asiņu.

Ja hepatītu neārstē, sarežģījumi var būt ļoti nopietni, radot aknu cirozi un vēzi.

Savukārt, ja hepatītu atklāj sākuma stadijā, to ir iespējams veiksmīgi ārstēt. Svarīga loma ir savlaicīgai un kvalitatīvai saslimšanas diagnostikai - mūsdienīgas metodes ļauj ar augstu precizitāti noteikt attiecīgos vīrusa veidus.

Vīrusa hepatīta ārstēšana ir viena no ārsta hepatologa-infektologa speciālizācijām. MFD Veselības centrā „Pārdaugava” pieņem sertificēts hepatologs-infektologs Andrejs Rimša. Speciālists ir Latvijas infektologu un Latvijas hepatologu asociāciju biedrs.

MFD Veselības grupa aicina konsultēties pie hepatologa-infektologa, ja parādījušies tādi simptomi kā vājums, ēstgribas trūkums, slikta dūša, smagums vai diskomforts vēdera labajā pusē, urīns tumšā krāsā, izkārnījumu krāsas maiņa uz gaišu, ādas un gļotādas dzelte. Taču hepatītam B un C var būt arī bezsimptomu forma un tie tiek atklāti nejauši, veicot profilaktisko pārbaudi.

Papildus informācija un pieraksts pa tālruni - 67131316.

Adrese: Vienības gatve 109 (Ziepniekkalnā), Rīgā.

Informāciju par MFD Veselības centru "Pārdaugava" Jūs varat atrast - www.mfd-pardaugava.lv





MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru