otrdiena, 2010. gada 31. augusts

MFD Veselības centrs „Pārdaugava”: Pateiksim sāpēm „nē”!

Kad mums kaut kas sāp, dzīvē nekas nepriecē un parādās tikai viens mērķis – tikt vaļā no sliktas pašsajūtas. Bieži vien tas nav viegli, jo sāpju cēlonis mēdz nebūt pamanāms uzreiz. Cīņā ar sāpēm mums vienmēr ir gatavi nākt palīgā ārsti – algologi.

Vienā no jaunajiem medicīnas centriem MFD Veselības centrs „Pārdaugava” pieņem rets speciālists – algologs.

Algoloģija, kā medicīnas nozare, kas nodarbojas ar sāpju izpēti un ārstēšanu, jau ir ieguvusi pelnīto popularitāti Rietumos, tomēr pie mums pierakstīties pie šī speciālista ir iespējams tikai dažās medicīnas iestādēs. MFD Veselības centrā „Pārdaugava” sāpju problēmas palīdz atrisināt ārsts traumotologs - ortopēds un algologs Viktors Vestermanis.

Kādos gadījumos ir nepieciešama algologa palīdzība? Pats galvenais simptoms ir hroniskas sāpes, kas, neskatoties uz ārstēšanu, turpinās vairāk par 3-6 mēnešiem. Tās var būt galvas sāpes, sāpes mugurā, locītavās, dzimumorgānos un citas.

- Algoloģija cīnās ar diviem sāpju veidiem. Pirmais – sāpes kā patstāvīga slimība. Otrais – sāpes gadījumā, kad cēloni nevar novērst. Gan vienā, gan otrā gadījumā ārsta – algologa uzdevums ir atvieglot pacienta stāvokli, līdz ar to padarot viņa dzīvi vairāk komfortablu – saka dakteris Vestermanis.

Vizīte pie ārsta – algologa vienmēr ir ilgāka nekā standarta cita speciālista apmeklējums.

- Sāpju cēloņu noteikšana ir ilgstošs process. Viss ir ļoti individuāli. Bieži vien par iemeslu kļūst sociālie vai psiholoģiskie faktori, kurus var novērst sarunas procesā. Īpaši hroniskas slimības gadījumā parasti ir nepieciešami arī papildus izmeklējumi. MFD Veselības centros tiek piedāvāta iespēja veikt dažāda veida diagnostiku: datortomogrāfiju, magnētisko rezonansi, ultrasonogrāfiju, u.c. – turpina dakteris.

Bieži vien sāpju iemesls neatrodas tajā vietā, kas sāp. Piemēram, galvas sāpes var būt saistītas ne tikai ar izmaiņām smadzenēs, bet arī ar mugurkaula problēmām. Sāpes vēdera apakšējā daļā ne tikai ar sieviešu dzimumorgānu problēmām, bet arī ar muskuļu bojājumiem.


Veselīgs dzīvesveids kā labākas zāles

Pateicoties kādiem līdzekļiem algologs strādā? Viņa rīcībā ir vairāki instrumenti. Pirmkārt, tie ir jau minētie diagnostikas līdzekļi, plus psiholoģiskais atbalsts, medikamenti, fizioterapija un fizikālās procedūras, un norādījuma gadījumā – invazīvās manipulācijas (pretsāpju blokādes un ķirurģiskās mazinvazīvas operācijas).

Starp citu, izplatīts viedoklis par to, ka hroniskas sāpes tiek ārstētas tikai ar narkotisko līdzekļu palīdzību, ir tikai mīts. Bieži vien ārstēšana ir veiksmīga, ja pacients ievēro pareizu kustības modeli, racionālu diētu un/vai izpilda viņam nozīmētos parastos fiziskos vingrinājumus. Vairums gadījumu psihoterapeita konsultācija palīdz tikt vaļā no pārmērīga stresa, rezultātā sāpju intensitāte sāk samazināties un cilvēks atgūst mundrumu un darbspēju.

Runājot par hroniskām sāpēm mugurā un locītavās, ir vērts pateikt, ka „pašpalīdzības” līdzekļu klāsts ir diezgan plašs. Medicīna pazīst lielu teoriju skaitu, kas izskaidro sāpju dabu un norāda uz atbrīvošanas iespējām no tām. Tomēr viss norāda uz to, ka liekais svars, slikta stāja, vāja muskulatūra ievērojami paaugstina muguras un ekstremitāšu sāpju varbūtību. Sekas ir zināmas: problēmas ģimenē, darbā, atkarība no medikamentiem, depresijas un citas.

Bieži vien no sāpēm atkarīgam cilvēkam ir vienkārši vajadzīga zinoša speciālista konsultācija par veselīgu dzīves veidu. Kāpēc gaidīt un cīnīties ar sāpēm vienatnē, ja savu problēmu var uzticēt algologam?

Pieteikties uz vizīti pie daktera algologa Viktora Vestermaņa var zvanot uz MFD Veselības centra „Pārdaugava” reģistratūras tālruni : 67 13 13 16



MFD Veselības centrs „Pārdaugava” ir viena no mūsdienīgākajām medicīnas iestādēm Latvijā, kuras pamatvērtība ir katra pacienta veselība, individuāla pieeja un apkalpošana.

Centrā ir izveidots vesels komplekss, sistēma, lai atnākušais pacients varētu pārbaudīt veselības stāvokli, veikt diagnostiku un saņemt norīkojumu ārstēšanai vai rehabilitācijai bez mums visiem zināmajām aizkavēšanām.

Nekādu dzīvu rindu un diagnostikas rezultātu gaidīšanu vairāku nedēļu garumā. Viss notiek ātri un profesionāli. Tieši tā, kā tam vajadzētu būt 21. gadsimta medicīnas iestādē. Šeit strādā vispieprasītākie speciālisti un uzstādītas jaunākas iekārtas. Piesakot vizīti, gaidīšanas laiks nepārsniedz nedēļu. Centrs uzņemas risināt pat pašas sarežģītākās veselības problēmas, nepieciešamības gadījumā pieaicinot arī savus partnerus.

Viens no centra darba pamatprincipiem ir individuāla pieeja katram pacientam.

MFD Veselības centrā „Pārdaugavā” pieņem visu virzienu ārsti. Īpaša uzmanība tiek veltīta bērnu veselībai, šeit strādā bērnu kardiologs, endokrinologs un citi speciālisti. Pediatri ir gatavi uzņemties rūpes par mazajiem pacientiem kopš viņu piedzimšanas. Ir pieejamas arī ārstu mājas vizītes.

MFD Veselības centrā „Pārdaugava” tiek piedāvātas populāras profilaktiskas un rehabilitācijas metodes. Īpaša bērnu vingrošana pēc Bobata metodes un plaši pazīstama rehabilitācijas metode pieaugušajiem – Slinga terapija. Rehabilitācijas iespēju dažādība ir vēl viena MFD Veselības centra „Pārdaugava” priekšrocība.



Mūsu kontaktinformācija: Rīga, Vienības gatve 109, reģistratūras tālrunis: 67 13 13 16
http://www.mfd-pardaugava.lv/

'MFD

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru