piektdiena, 2011. gada 7. janvāris

MFD Veselības centrs „Pārdaugava” aicina vakcinēties pret ērču encefalītu par akcijas cenām

2011. gada 5. janvārī - MFD Veselības centrā „Pārdaugava”, Rīgā, Vienības gatvē 109 tiek piedāvātas speciālas cenas ērču encefalīta vakcīnai TicoVac (Austrija).

Pēc Infektoloģijas centra statistikas datiem 2010. gadā salīdzinājumā ar 2009. gadu konstatēto ērču encefalīta gadījumu skaits pieauga par 32%. Iemesls tam ir Latvijas atrašanās vieta vienā no augstākajām ērču aktivitātes zonām Eiropā, kā arī zems vakcinēto iedzīvotāju skaits, kas sastāda tikai 10%.

Ar ērču encefalīta vīrusu inficētās ērces pēdējos gados konstatētas mežos un krūmājos visā Latvijas teritorijā. Noskaidrots, ka 20 – 30% ērču, kas piesūkušās iedzīvotājiem, bijušas inficētas ar ērču encefalīta vīrusu, tādēļ risks saslimt pēc ērces koduma ir ievērojams.

Šīs slimības ārstēšanai specifiskas metodes nepastāv, piemēram, tādas iedarbīgas zāles kā antibiotikas šajā situācijā nepalīdz. Ņemot vērā, ka 2010. gadā tika atcelta imūnglobulīna izmantošana, vakcinācija kļuva par vienīgo iespēju kā pasargāties no ērču encefalīta bīstamajām sekām.

Optimālais vakcinēšanās laiks ir janvāris, februāris un marts, vai kad gaisa temperatūra nav sasniegusi +6 °C. Ērču aktivitātes sezona Latvijā parasti ilgst no aprīļa sākuma līdz oktobra beigām, bet pie labvēlīgiem meteoroloģiskiem apstākļiem var būt ievērojami garāka.

MFD Veselības centra „Pārdaugava” aicina pasargāt savu veselību, laicīgi veicot vakcināciju.

No 2011. gada 5. janvāra līdz 2011. gada 31. martam Austrijas vakcīnai TicoVac tiek piedāvāta akcijas cena Ls 17,00 pieaugušajiem un Ls 16,00 - bērniem. Parastā cena pieaugušajiem Ls 21,00, bērniem - Ls 20,00.

Ir noslēgti līgumi ar visām apdrošināšanas kompānijām.

Papildus informācija pa tālruni - 67 13 13 16.

Adrese: Vienības gatve 109, Rīga.

Informācija par MFD Veselības centru "Pārdaugava" - www.mfd-pardaugava.lv





MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru