piektdiena, 2009. gada 16. oktobris

MFD Veselības centrā ir iespējams veikt virspusēji novietoto orgānu aspirācijas biopsijas

MFD Veselības centrs piedāvā jaunu pakalpojumu - virspusēji novietoto orgānu aspirācijas biopsija, ko MFD Veselības centra diagnostikas telpās, Rušonu ielā 15, Rīgā, veiks sertificēta radioloģe diagnoste Ineta Nemiro, kas ir Latvijas vadošā sejas – kakla un abdominālās radioloģijas speciāliste, un kurai ir liela pieredze invazīvo diagnostisko procedūru veikšanā.

Virspusēji novietoto orgānu (parasti - vairogdziedzera un piena dziedzeru) aspirācijas biopsija ir procedūra, kad pēc ādas (dūriena vietas) atsāpināšanas ar mazu adatiņu tiek paņemtas šūnas speciālai izmeklēšanai (šūnu analīzei - citoloģiskam izmeklējumam). Veicot izmeklēšanu, laboratorijas ārsts (ārsts - citologs) var spriest par to, vai iegūtās šūnas ir parastas un atbilst nekaitīgām pārmaiņām šūnās, vai tomēr šūnas izmainījušās tik ļoti, ka var runāt par vēža šūnu esamību pētāmajā materiālā.

Ja pēc iepriekš veikta ultrasonogrāfijas vai rentgenoloģiska izmeklējuma rezultātiem ārsts - radiologs izsaka aizdomas par iespējamu ļaundabīgu veidojumu vai veidojumu, kura daba jāprecizē, ārsts, kura aprūpē ir pacients (tas var būt ģimenes ārsts, ginekologs, onkologs, endokrinologs) norīko šo pacientu uz aspirācijas biopsiju.

Šī izmeklējuma laikā ārsts - radiologs, kurš ir specializējies šādu procedūru veikšanā, paņem no izmainītās vairogdziedzera vai piena dziedzera daļas šūnas paraugam, kuras analizē ārsts – citologs.

„Virspusēji novietoto orgānu aspirācijas biopsiju veikšana mūsu veselības centrā ir lielisks ieguvums pacientiem, kuri vēršas pie ārsta ar sliktu pašsajūtu un veic ultrasonogrāfiskās vai rentgenoloģiskās pārbaudes veidojumu diagnostikā”, skaidro MFD Veselības centra radioloģijas galvenā ārste Elizabete Kadakovska, „Pārbaudes laikā konstatētiem aizdomīgajiem veidojumiem var tikt veikta biopsija tepat uz vietas, un pacientam nebūs jāmēro ceļš uz attālāku Rīgas daļu, lai veiktu šo izmeklējumu.”

Uz doto brīdi MFD piedāvā klientiem veikt mammogrāfijas un rentgena izmeklējumus divos veselības centros: Rušonu ielā 15 un Firsa Sadovņikova ielā 20, Rīgā. Tāpat ir atvērti vairāki ultraskaņas izmeklēšanas kabineti iepriekšminētajos veselības centros un MFD doktorātā „Mežciems”, Sergeja Eizenšteina ielā 23, Rīgā.

Pierakstīties uz virspusēji novietoto orgānu aspirācijas biopsiju iespējams pa tālruni 67 13 13 13.

Papildus informācija par MFD veselības grupas medicīnas pakalpojumiem un diagnostikas iespējām - Internetā: www.mfd.lv





MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru