otrdiena, 2010. gada 28. septembris

MFD Veselības centrs „Pārdaugava” sāk padziļināti pievērsties hronisku sāpju problēmām

2010. gada 28. septembris – MFD Veselības centrā „Pārdaugavā”, Rīgā, Vienības gatvē 109 darbu ir uzsācis specializēts kabinets, kurā iespējams saņemt konsultācijas un veikt hronisku sāpju diagnostiku un ārstēšanu.

Hroniskas sāpes nereti kļūst par patstāvīgu slimību, kas pazemina pacientu dzīves kvalitāti, kā arī traucē pilnībā realizēties darbā un sabiedrībā.

Jāatzīmē, ka agrāk tika pausts kategorisks viedoklis, kura būtība bija sekojoša: ja pacientam sāp, tad ir jāārstē nevis sāpes, bet to izraisītājs. Taču starptautiskā pieredze rāda, ka gadījumos, kad sāpju avots pastāv neraugoties uz mērķtiecīgu ārstēšanu vai to nav iespējams identificēt, nepieciešama ārsta - algologa palīdzība.

Algologs, jeb sāpju terapeits, ir speciālists ar paplašinātām zināšanām slimību diagnostikā un praktiskām iemaņām sāpju ārstēšanā un pretsāpju manipulāciju veikšanā. Pirms ārstēšanas taktikas izvēles, ārsts veic rūpīgu pacienta iztaujāšanu, fizisko parametru novērtēšanu un, nepieciešamības gadījumā – nozīmē papildus izmeklēšanu: klīniskās, bioķīmiskās, imunoloģiskās analīzes, ultrasonogrāfiju, datortomogrāfiju, magnētiskās rezonanses izmeklēšanu.

Sāpju terapija ietver ne tikai medikamentu nozīmēšanu. Nereti būtiskākā tās daļa ir svara mazināšana, stājas korekcija, ārstnieciskā vingrošana, fizikālās terapijas procedūras un psiholoģiskais atbalsts.

MFD Veselības centrs „Pārdaugava” paplašina savu darbību Latvijai relatīvi jaunā virzienā – sāpju terapijā. Šeit specializētajā sāpju aprūpes kabinetā pieņemšanu veic Viktors Vestermanis, operējošs traumatologs ortopēds, algologs ar ilgu gadu pieredzi. Ārsts palīdz pacientiem ar sūdzībām par dažādām sāpēm, piemēram, muguras, ekstremitāšu, locītavu un citām.

Sākot ar oktobri, MFD Veselības centrā „Pārdaugavā” ir ieplānotas regulāras Ārstu kluba „MFD Pārdaugava” tikšanās – profesionālas lekcijas un diskusijas ārstiem, kuri veic pacientu ar hroniskām sāpēm ārstēšanu.

Sīkāka informācija un pieraksts pa tālruni 67131316.

Papildus informācija par MFD Veselības centra „Pārdaugava” veselības aprūpes pakalpojumiem un diagnostikas iespējām - Internetā: www.mfd-pardaugava.lv





MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru