pirmdiena, 2009. gada 23. novembris

MFD Veselības centrs piedāvā bezmaksas onkologa konsultācijas

2009. gada 24. novembrī MFD Veselības centrs, Rušonu ielā 15, Rīgā piedāvā bezmaksas onkologa konsultāciju: krūšu dziedzeru un ādas apskati.

MFD Veselības centrs sniegs iespēju iedzīvotājiem saņemt onkologa konsultāciju bez maksas, tādējādi iedrošinot tos, kas vairākkārt ir atlikuši apmeklējumu pie ārsta onkologa.

Onkoloģija - tā ir zinātne, kas pēta audzējus un to rašanās iemeslus, izcelsmi un attīstību. Tā atklāj klimata, sadzīves un arodfaktoru ietekmi uz noteiktas formas ļaundabīgu audzēju izveidošanos. Onkoloģijas uzdevums ir diagnosticēt, ārstēt audzējus, veikt profilaktiskus pasākumus.

Pēdējo desmit gadu laikā saslimstība ar vēzi palielinājusies par 7,69%. Ir vairāki tā saukto vizuālo lokalizāciju audzēji, kuru agrīnai diagnostikai un profilaktiskajām apskatēm ir svarīga nozīme. Tie ir krūšu dziedzeru, dzemdes kakla, taisnās zarnas, ādas, mutes dobuma un tamlīdzīgi jaunveidojumi.

Pasaulē aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta ļaundabīgo audzēju primārajai profilaksei jeb vēža slimības novēršanai, ievērojot veselīgu dzīves veidu. Uzskata, ka tas var pasargāt no ļaundabīgā audzēja aptuveni 30% gadījumu.

Cīņā par mirstības samazināšanu no vēža liela nozīme ir arī sekundārajai profilaksei, kad pacientiem, kaut arī nav pilnīgi nekādu slimības pazīmju, regulāri tiek veikti noteikti izmeklējumi ar nolūku atklāt ļaundabīgo audzēju pavisam agrīnās stadijās.

Ļaundabīgā audzēja diagnoze satriec jebkuru. Cilvēks, kam radušās aizdomas, ka viņš saslimis ar vēzi, bieži nevēršas pie ārsta, baidoties, ka diagnoze apstiprināsies. Taču ikvienam būtu jāatceras patiesība, ka vēzi sekmīgi var ārstēt tikai tad, ja tas atklāts agrīnā stadijā.

Tāpēc ir vēlamas profilaktiskās apskates, kuru laikā ir nepieciešams veikt:

  • ādas un gļotādu apskati,
  • mutes dobuma apskati,
  • kakla, padušu, cirkšņa limfmezglu apskati un palpāciju jeb iztaustīšanu,
  • krūšu dziedzeru apskati un iztaustīšanu,
  • taisnās zarnas un tai pieguļošo orgānu palpāciju pēc 50 gadu vecuma,
  • ginekoloģisko izmeklēšanu sievietēm reizi gadā.

MFD Veselības centrs aicina savlaicīgi rūpēties par savu veselību!
Pieraksts uz onkologa bezmaksas konsultāciju š.g. 24. novembrī pa tālruni 67131313.

Papildus informācija par MFD Veselības centra veselības aprūpes pakalpojumiem un diagnostikas iespējām - Internetā: www.mfd.lv






MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru