trešdiena, 2012. gada 1. februāris

MFD Veselības grupa piedāvā bezmaksas onkologa konsultācijas

Pasaules Pretvēža dienas ietvaros, š.g. 7. un 14. februārī, MFD Veselības centrā „Dziedniecība” un veselības centrā Firsa Sadovņikova ielā 20, Rīgā onkologu konsultācijas būs pieejamas bez maksas.

Pēdējo desmit gadu laikā saslimstība ar vēzi palielinājusies par 23%. Ir vairāki tā saukto vizuālo lokalizāciju audzēji, kuru agrīnai diagnostikai un profilaktiskajām apskatēm ir svarīga nozīme. Tie ir krūšu dziedzeru, dzemdes kakla, taisnās zarnas, ādas, mutes dobuma un tamlīdzīgi jaunveidojumi.

Cīņā par mirstības samazināšanu no vēža liela nozīme ir sekundārajai profilaksei, kad pacientiem, kaut arī nav pilnīgi nekādu slimības pazīmju, regulāri tiek veikti noteikti izmeklējumi ar nolūku atklāt ļaundabīgo audzēju pavisam agrīnās stadijās.

Bieži vien cilvēks, kam radušās aizdomas, ka viņš saslimis ar vēzi, nevēršas pie ārsta, baidoties, ka diagnoze apstiprināsies. Taču ikvienam būtu jāatceras patiesība, ka vēzi sekmīgi var ārstēt tikai tad, ja tas atklāts agrīnā stadijā.

MFD Veselības grupa sniegs iespēju iedzīvotājiem saņemt onkologa konsultāciju bez maksas, tādējādi iedrošinot tos, kas vairakkārt ir atlikuši apmeklējumu pie ārsta onkologa.

Bezmaksas onkologu konsultācijas pēc iepriekšējā pieraksta (tālrunis 67131313) notiks:

•2012. gada 14. februārī MFD Veselības centrā „Dziedniecība”, Rušonu ielā 15, Rīgā, no plkst. 15:00 – 19:00, onkoloģe Sarmīte Baltkāje;
•2012. gada 7. un 14. februārī veselības centrā Firsa Sadovņikova ielā 20, Rīgā, no plkst. 9:00 – 13:00, onkoloģe Valentīna Sunepa.

MFD Veselības grupa atgādina, ka vēža profilaksei ir regulāri jāveic:

•ādas un gļotādu apskati;
•mutes dobuma apskati;
•kakla, padušu, cirkšņa limfmezglu apskati un palpāciju jeb iztaustīšanu;
•krūšu dziedzeru apskati, iztaustīšanu (no 45 gadu vecuma reizi 2 gados mamogrāfiju);
•taisnās zarnas un tai pieguļošo orgānu palpāciju un kolonoskopiju pēc 50 gadu vecuma 1 reizi 5 gados;
•ginekoloģisko izmeklēšanu sievietēm 1 reizi gadā, ieskaitot onkocitoloģisko analīzi reizi 3 gados 20 - 35 gadu vecumā un katru gadu sākot no 35 gadiem.

Papildus informācija par MFD Veselības grupas veselības aprūpes pakalpojumiem un diagnostikas iespējām - Internetā: www.mfd.lv

MFD Veselības grupa aicina savlaicīgi rūpēties par savu veselību!


MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā divi simti tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju jūs varat iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru