svētdiena, 2009. gada 20. septembris

MFD Veselības centrā konsultācijas sniedz hepatologs

2009. gada 18. septembrī – MFD Veselības centrā, Rušonu ielā 15, Rīgā ir iespējams saņemt augsti kvalificēta hepatologa konsultācijas.

Hepatoloģija ir medicīnas nozare, kura pēta aknu uzbūvi un darbību, kā arī iespējamās aknu saslimšanas, to izplatību, diagnostiku, ārstēšanas veidus, prognozi un profilaksi.

Aknas ir viens no lielākajiem orgāniem un tās pilda dzīvībai svarīgas funkcijas. Nozīmīga ir aknu slimību agrīna diagnostika, savlaicīga ārstēšana un komplikāciju novēršana.

Jebkurš aknu bojājums var radīt aknu funkciju traucējumus, kas var izpausties kā nemotivēts nogurums, darbaspēju pazemināšanās, miega traucējumi, smaguma sajūta vai sāpes labajā paribē, bet vēlāk var pievienoties ādas dzelte u.c. simptomi. Aknu darbības traucējumu iemesli mēdz būt dažādi, piemēram, iekaisumi, žultsakmeņu slimība, pārmērīga alkohola lietošana u.c.

Pēdējo gadu izplatītākais aknu bojājuma faktors ir C hepatīta vīruss, kura savlaicīgai diagnostikai ir liela nozīme cilvēka dzīves kvalitātes saglabāšanā. Jebkuras izmaiņas aknu bioķīmiskajos rādītājos (asins analīžu laboratoriskie izmeklējumi), kā arī izmēru un strukturālās izmaiņas, kas konstatētas ultrasonogrāfiskā izmeklējumā, ir pietiekošs iemesls hepatologa konsultācijai.

Veiksmīga pacienta sadarbība ar ģimenes ārstu un speciālistu var sniegt labus ārstēšanas rezultātus.

Pacientus konsultē sertificēta hepatoloģe Māra Lilija Zālīte.

Nepieciešamības gadījumā pacientiem tiek nozīmēti papildu izmeklējumi, piemēram, ultrasonogrāfija un asins analīžu laboratoriskie izmeklējumi, ko iespējams veikt MFD Veselības centrā, kas ir aprīkots ar mūsdienīgākajām diagnostikas iekārtām.

Ir noslēgti līgumi ar apdrošināšanas kompānijām.

Pieraksts uz hepatologa konsultāciju pa tālruni 67 13 13 13.

Papildus informācija par MFD Veselības centra medicīnas pakalpojumiem un diagnostikas iespējām - Internetā: www.mfd.lv




MFD Veselības grupas Medicīniskā firma SIA „Dziedniecība” sāka savu vēsturi vairāk kā pirms 40 gadiem kā ambulatora veselības aprūpes iestāde. Uz šo brīdi MFD ir viena no lielākajām daudzprofila veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz plaša spektra veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā astoņdesmit tūkstošiem pacientu dažādās vietās visā Rīgā un Latvijā. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas un izcilo ārstu pieredzi, MFD pamatmērķis ir rūpēties par iedzīvotāju veselību, nodrošinot savlaicīgu slimību profilaksi, kā arī sniedzot efektīvus diagnostikas un ārstēšanas pakalpojumus. Sīkāku informāciju var iegūt www.mfd.lv vai pa tālruni 67255823.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru