piektdiena, 2009. gada 14. augusts

MFD Veselības grupa atver jaunu vizuālās diagnostikas kabinetu Rīgā

2009. gada 14. augustā – MFD Veselības grupa, ar mērķi nodrošināt plašākam klientu lokam ērtu mūsdienīgu izmeklējumu iespējas Rīgas Latgales priekšpilsētā, atvērusi jaunu radioloģisko izmeklējumu diagnostikas kabinetu Veselības centrā Rīgā, F. Sadovņikova ielā 20, investīciju summai sasniedzot Ls 150 000.

Jaunatvērtajā kabinetā ir uzstādīta mammogrāfijas iekārta SIEMENS MAMMOMAT, piena dziedzeru rentgenoloģiskiem izmeklējumiem, kuru lieliski papildinās MFD pielietotā vienīgā Latvijā ļaundabīgo audzēju datormeklēšanas sistēma (Computer Aided Detection - CAD). CAD sistēma ir jaudīgs datorkomplekss, kas automātiski analizē visus ciparu mammogrāfijas uzņēmumus. Analīzes procesa pamatā ir sarežģīti datoralgoritmi, kas apvieno mākslīgo intelektu un jaunākos sasniegumus attēlu datoranalīzes jomā. MFD diagnostikas kabinetā sievietes varēs veikt arī bezmaksas mammogrāfijas profilaktiskās pārbaudes ar Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras izsūtītajiem uzaicinājumiem.

Papildus, jaunatvērtajā MFD diagnostikas kabinetā, ir uzstādīts jaunākās paaudzes rentgena aparāts SIEMENS Multix Pro – uz pacientu orientēta iekārta, kas sniedz lielisku attēla kvalitāti pie minimālas rentgenu staru slodzes, ir viegli lietojama ar regulējamu galda augstumu dažādu pacientu apkalpošanai. Visi izmeklējumi tiek veikti digitāli. Turklāt Veselības centrā, F. Sadovņikova ielā līdz šim nav bijis digitālās rentgenoloģijas kabinets, kā dēļ pacientiem nācās veikt rentgena uzņēmumus citos veselības centros vai slimnīcās, vairākas dienas gaidīt izmeklējumu uzņēmumus un ārsta radiologa slēdzienu. Šobrīd MFD digitālās rentgenoloģijas kabinets šīs pacientu neērtības atrisinās ar ciparu rentgenizmeklējumu priekšrocībām.

Abu uzstādīto iekārtu optimālo darbību nodrošinās MFD Radioloģiskās informācijas sistēma (RIS) un Medicīnisko uzņēmumu glabāšanas un pārraides sistēma (PACS), kas sniedz augstākā līmeņa diagnostikas iespējas ārstiem un pacientiem. Visu datu pārraide no rentgena aparāta un mammogrāfa notiks izmantojot starptautisko standartu DICOM, kas garantē drošu apmaiņu ar datiem starp dažādām iekārtām, kā arī dažādām veselības aprūpes iestādēm. Jaunatvērtajā diagnostikas kabinetā tiks izmantots elektroniskais arhīvs, kurā glabāsies visi veiktie izmeklējumi, un kuri būs pieejami kā ārstiem, tā pacientiem arī vairākus gadus pēc izmeklējuma veikšanas. Turklāt MFD jau ir pieslēgusi tūlītēju iegūto izmeklējumu apskates iespēju veselības centrā strādājošajiem ārstiem, kas nesalīdzināmi atvieglos ārstu darbu, kā arī samazinās pacienta tērēto laiku diagnozes noskaidrošanai un ārstēšanās uzsākšanai.

Izmeklējumu procesā tiks izmantota arī mūsdienīgā teleradioloģija – digitālas rentgenoloģijas priekšrocība. Teleradioloģija ir attālināta aprakstu veikšana, kas nozīmē, ka ārsts radiologs var veikt izmeklējumu analīzi un uzņēmumu aprakstu attālināti – fiziski atrodoties citā vietā. Tāda pieeja ne tikai optimizēs ārstu radiologu darbu, bet arī pavērsīs iespēju plašākai un labākai pacientu konsultācijai un diagnostikai, jo jebkurā laikā, pateicoties teleradioloģijai, ir pieejami daudzi augsti kvalificēti radiologi, t.sk. ar šauru specializāciju, kuri varēs sniegt vislabāko un precīzāko izmeklējuma novērtējumu un slēdzienu. Tas viss ir pieejams pateicoties MFD teleradioloģijas centram, kurš atrodas MFD Veselības centrā un kuram ir laba pieredze teleradioloģijas jomā. Centrā strādā vairāk kā 20 ārstu radiologu.

Blakus jaunajam diagnostikas kabinetam ir izveidota arī atsevišķa uzgaidāmā telpa un reģistratūra, kurā operatīvi tiks apkalpoti visi klienti, pateicoties plašai informācijas tehnoloģiju pielietošanai.
Ņemot vērā Veselības centra ģimenes ārstu un speciālistu darba laiku, digitālie rentgenoloģiskie un mammogrāfijas izmeklējumi ir pieejami katru darbadienu no plkst. 8:00 līdz 19:00 un piektdienās no 8:00 līdz 17:00. Ir noslēgti līgumi ar visām apdrošināšanas kompānijām. Pakalpojumi ir pieejami arī kā valsts apmaksātie pakalpojumi.

Papildus informāciju par MFD diagnostikas iespējām jaunatvērtajā kabinetā var saņemt pa tālruni 67 13 13 13, var arī internetā: www.mfd.lv.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru